Omtale

 Gjellerup avis d. 04.02.2015 

Helsehuset i Sunds - rent velvære
Et besøg hos Jenny Hestbech i Helsehuset i Sunds er en behagelig oplevelse, både for sjæl og legeme
.

Af K. E. Hansen
Siden 2002 har Jenny Hestbech beskæftiget sig med massage, fodpleje og zoneterapi. Siden 2014 har hun haft det som fuldtids job og indrettet sit Helsehuset i smagfulde lokaler på Røjenvej i Sunds.

For vor udsendte fra Sunds-Gjellerup Avis blev et aftalt besøg i Helsehuset en lidt anderledes oplevelse end planlagt. - Jeg synes, at du skal sætte dig i stolen, foreslår Jenny Hestbech. - Så kan du interviewe mig, alt imens jeg ordner dine fødder. Sådan blev det, og helt ærligt – jeg har aldrig dog aldrig været ude for noget lignende. 

Det handler om mennesker

Godt placeret i stolen - med kaffekop og chokolade inden for rækkevidde - inspicerer Jenny mine fødder. - Du har sådan set nogle pæne fødder, men hvor de dog trænger til en kærlig omgang, lød den første diagnose.
- Dine fødder er meget tørre. Du har en del hård hud der bør fjernes, og så trænger neglene virkelig til at blive ordnet, fastslår Jenny, mens hun gør et varmt fodbad klar.

En behandling hos Jenny handler ikke kun om den fysiske del af behandlingen.
- Det handler i høj grad om, at mine kunder har en god oplevelse når de er her, siger Jenny.
- Jeg lægger vægt på, at vi får en god snak om løst og fast, men især om det som ligger kunden på hjerte. Jeg får rigtig mange gode samtaler og jeg tror, at det hænger sammen med min fortid som plejehjemsassistent, hvor det var vigtigt at man kunne komme i en god dialog med folk.

Jenny har nu fundet skalpel og negleklipper frem (ikke den lille 3-i-én jeg har derhjemme, for den er bandlyst her!) og nu fjerner hun hård hud under fødderne, alt imens hun fortæller videre om det hun laver

Zoneterapi
- Dit smil afhænger af hvordan dine fødder har det fortæller Jenny mig. – Har du ondt i dine fødder, har du heller ikke lyst til at smile. Det hænger sammen med, at hver del af din krop har en zone på fødderne. Vi kalder dem reflekszoner, og hvis der er ømhed i en reflekszone er det fordi en del af kroppen ikke fungerer normalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner, genoprettes kroppens balance, forklarer Jenny, der nu er gået i gang med neglene på hver enkelt af mine tæer.
Det er en behagelig følelse, men jeg ved, at for nogle er tæerne noget af det mest blufærdige, at vise frem. 

Fysiurgisk massage
Jeg var faktisk godt klar over, at jeg havde et par tæer, som så lidt uheldige ud, og jeg må tilstå, at det pyntede, da Jenny tog slibemaskinen i brug.
- Jeg tror, at du går i alt for varmt og usundt fodtøj fortæller Jenny mig. – Du skal sørge for at give dine fødder luft. Du skal også sørge for, at tørre dine fødder grundigt når du har været i bad. Det forhindrer at du får fodsvamp, som jeg kan se, at du har en snert af, indskærper Jenny mig.
Nu vil hun da også lige fortælle, at fysiurgisk massage også en del af hende program.
- Her handler det om at arbejde med ”æltning” af muskler – især de kropsområder hvor der er ømhed, siger Jenny. – Fysiurgisk massage anvendes oftest hvor der er tale om stive muskler for eksempel i forbindelse med sygdom, belastende arbejdsstillinger eller idrætsudøvelse. Endelig har fysiurgisk massage en god psykisk virkning, fortæller Jenny, der ligeledes fremhæver babymassage, der har en beroligende og stimulerende effekt på selv helt små børn.

Vi accepterer ikke søllehed
- For år tilbage hed det, at ”lidt sølle er man jo altid”, men sådan er det ikke længere, siger Jenny. – I dag accepterer man ikke bare tingenes tilstand. Man gør noget ved det, så selv folk i en forholdsvis høj alder affinder sig ikke med ømme muskler eller gigt, der begrænser ens handlefrihed eller aktiviteter. Derfor har jeg en del ældre kunder, der gerne ofrer lidt på at holde sig i gang, hvilket jeg synes er rigtig flot, siger Jenny, mens hun slutter min behandling af med at gnide mine fødder ind i en god, fed plejesalve – velegnet til ”hård, revnet, tør og ru hud” – og en omgang fodmassage som gør rigtig godt. Nu synes jeg, at mine fødder er blevet en del smukkere, men frem for alt føles behandlingen som rent velvære.
Jenny Hestbech har rigtig mange kunder der kommer igen og som gerne henviser andre til hende. Jeg selv overvejer da også, om ikke jeg skulle lave et nyt interview med hende, når mine fødder igen kommer til at trænge til en behandling.

 

Jenny Hestbech i sin smagfuldt indrettede klinik på Røjenvej
Med nænsom, men rutineret hånd, blev mine fodsåler og negle ”repareret” og jeg kunne igen begynde at smile!
Med værktøj, der kan minde om tandlægens, slibes og poleres neglene så de bliver som nye.

Bag facaden af K. E. Hansen, juli 2014

Bag Facaden:

 Helsehuset i Sunds - klinik for fysiurgisk massage, zoneterapi & fodpleje

 For Jenny Hestbech er faglig kompetence og indlevelse i kundernes situation, de vigtigste elementer i hendes daglige arbejde som massør, zoneterapeut og fodplejer. Hertil kommer naturligvis kundernes oplevelse af hendes behandlinger-

Tekst og foto: K. E Hansen

På Røjenvej i Sunds, finder man Jenny Hestbech i hendes smagfuldt indrettede ”Helsehuset” – en fritliggende bygning, hvor hun blandt andet har indrettet to behandlingsrum – det ene rum med briks til massage og zoneterapi, mens det andet med nyt og moderne udstyr til fodpleje.

 Jenny Hestbech har de seneste 30 år, arbejdet som plejehjemsassistent, men siden 2002 har hun i sin fritid, løbende dygtiggjort sig i massage, zoneterapi og senest i fodpleje.

Vi har besøgt Jenny Hestbech i hendes Helsehus, placeret hende i patientstolen i fodklinikken og bedt hende fortælle lidt om sig selv og sit arbejde.

- Jeg har nok altid været god til at se muligheder, fortæller hun. – Tilbage i 2002 tænkte jeg, at skønt jeg var glad for mit arbejde som plejehjemsassistent, havde jeg lyst til at prøve noget andet. Jeg havde erfaret, at jeg var god til at massere og det med zoneterapi syntes jeg lød spændende.

”Det er jo det du gerne vil”

 Jenny Hestbech fortæller videre. – Sideløbende med, at jeg deltog i kurser for at dygtiggøre mig, fik jeg kunder, der oplevede, at der var skavanker ”Jenny kunne klare”. Det har hen ad vejen udviklet sig således, at i takt med at flere kunder er kommet til, er jeg gået ned i tid som plejehjemsassistent.

Den udvikling kunne ikke forsætte, så på et tidspunkt i foråret, bad jeg om et "køkkenbordsmøde” med min mand, hvor vi drøftede mulighederne for, at jeg kunne kvitte mit faste arbejde og alene hellige mig mit Helsehus. ”Det er jo det du gerne vil”, sagde min mand, og sådan blev det. Jeg stoppede som plejehjemsassistent og er nu fuldtids massør, zoneterapeut og fodplejer, fastslår Jenny Hestbech. >

Fysiurgisk massage
Jenny Hestbech fortæller videre om de forskellige behandlinger hun kan tilbyde.
I fysiurgisk massage arbejder man med "æltning" af muskler, strækninger samt skærpet opmærksomhed på kropsområder, hvor der er ømhed. 

Fysiurgisk massage anvendes altid, hvor der er tale om stive muskler for eksempel ved sygdomstilfælde, efter idrætsudøvelse, statiske kropsbevægelser, belastende arbejdsstillinger, stressende arbejde og lignende. Mange lidelser i bevægelsesapparatet det vil sige muskler, sener og led behandles med massage, som både lindrer, helbreder og forebygger. Endelig har fysiurgisk massage en god psykisk virkning, siger Jenny Hestbech, der ligeledes fremhæver babymassage, som har en beroligende og stimulerende effekt på selv helt små børn.

Zoneterapi

- Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen, fortæller Jenny Hestbech videre. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til at bedre kroppens funktion, og dermed genoprette kroppens balance.

Gennem de enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand, danner jeg mig et billede af ubalancens karakter, placering og styrke. Behandlingen tilrettelægges herefter. Gennem behandlingen påvirkes de dele af kroppen, der ikke fungerer optimalt, og kroppen kommer igen i balance, forklarer Jenny Hestbeck

Fodbehandling
Fodbehandling er den senest tilkomne ydelse Jenny Hestbech har taget med i sit sortiment. Der tilbyder hun blandt meget andet, fodbad, beskæring af hårdhudsdannelser, fjernelse af ligtorne, fodvorter, neglesvamp og negleklip. Det samme gælder nedgroede negle, fortykkede negle, der rettes og slibes, samt en lang række andre fodbehandlinger.
Fodbehandlinger afsluttes med fodmassage der øger blodgennemstrømning og afspænder fødderne og herigennem hele kroppen.

Det handler om kunderne
For Jenny Hestbech er det vigtigt at pointere, at det for hende handler om kunderne og den oplevelse og det udbytte de får af hendes behandling.

- Jeg synes også selv, at den erfaring jeg har med mig fra de mange års arbejde i Social- og sundhedssektoren, har sat mig i stand til, efter kort tids samtale, at afkode hvad der er kundens egentlige problem. Jeg er også helt bevidst om at sige fra, hvis det er noget jeg føler ligger udenfor min kompetence, fremhæver Jenny Hestbech, der kan glæde sig over rigtig mange der kommer igen, og som henviser andre til hende.

Ud over fortsat at dygtiggøre sig på sit felt, bliver Jenny Hestbech fra tid til anden, benyttet som underviser for kommende zoneterapeuter. Hertil kommer, at hun naturligvis forhandler en række helseprodukter med relation til de behandlinger hun udfører. På Helsehusets hjemmeside, helseh.dk, kan man hente fyldig information.

Jenny Hestbech byder velkommen til sit smagfuldt indrettede Helsehus på Røjenvej i Sunds
- For mig, er faglig kompetence og indlevelse i kundernes aktuelle situation, meget vigtig. Derfor bruger jeg god tid til at tale med kunderne inden en behandling påbegyndes, siger Jenny Hestbech
Fysiurgisk massage har en beroligende og stimulerende effekt på selv helt små børn. Her er det Jenny Hestbechs tre måneder gamle barnebarn Frederik, der nyder at mormor, masserer ”fusserne”.
Hver del af kroppen har, selv hos små børn, en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt.
Fjernelse af hård hud, ligtorne, fodvorter, neglesvamp og negleklip er bare nogle af de ting Jenny Hestbech har på paletten, når det handler om fodpleje.
Man sidder rigtig godt, mens ens fødder bliver ordnet og masseret af Jenny Hestbech i Helsehuset.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.04 | 15:45

Hej Jenny ! tusind tak for denne gang ,det hjalp mig meget da jeg havde det rigtig skidt . tak for din venlige væsen . kram Mona Rasmussen

...
07.12 | 18:19

Hej jenny
Jeg ville hører om man kunne få lavet gavekort til din klinik. Er det en mulighed?

...
27.10 | 06:58

Hej Camilla .. jeg har forsøgt at ringe til dig... men jeg har en tid i dag d 27 kl 13.30... ?... vil du bekræfte tiden ?

...
26.10 | 15:22

Hej Jenny
Jeg har en pige på 4 uger som har lidt kneb i maven i forbindelse med at hun skal af med noget og har små afføringer. Har du en tid til 1x zoneterapi?

...
Du kan lide denne side