Massage

Hvad er Massage?

Ordet massage er fransk og betyder klemme, presse blidt eller ælte. Massage er en mekanisk behandling af legemet ved hjælp af forskellige håndgreb. En ældgammel behandlingsmetode der kan spores ca. 5000 år tilbage til Kina.

Muskel systemet er det, der først og fremmest nyder godt af massage. Muskler blødgøres og slappes, hvis de er spændte og stive, eller styrkes, hvis de er for slappe eller svage, alt efter om de strøg, der benyttes, er afslappende eller stimulerende. Når musklerne vinder i spændstighed, bliver blod- og lymfecirkulationen også bedre.

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, hvor man specielt retter opmærksomheden på den enkelte muskels tilstand, på udspring og tilhæftning. I fysiurgisk massage arbejder man med "æltning" af en muskel, strækning samt skærpet opmærksomhed på kropsområdet, hvor der er ømhed.
Fysiurgisk massage anvendes altid, hvor der er tale om stive muskler f.eks. ved sygdomstilfælde, efter idrætsudøvelser, statiske kropsbevægelser, belastende arbejdsstillinger, stressende arbejde og lignende.
Mange lidelser i bevægelsesapparatet dvs. muskler, sener og led behandles med massage, som både lindrer, helbreder og forebygger. Ved lokale hævelser og ved blodansamlinger omkring muskler og led har massage også gavnlig virkning, fordi den flytter vævsvæsken.

Endelig har fysiurgisk massage en god psykisk virkning.

Massagen vil være tilpasset til netop dit behov. Foregå i rolige og harmoniske omgivelser og der arbejdes kun i rene naturlige olier.

Efter ønske kan der afsluttes med en ansigtsmassage.

En rygmassage vil typisk tage ca. 1 timer, en helmassage ca. 1½ time.

Til gravide: Der tilrådes ingen massage de første 3 mdr. af graviditeten. Herefter vil massagen tilpasses dig og dit behov. Du kan med fordel masseres frem til fødselstidspunktet.

Babymassage er:
* Skønt for barnet
* Stimulerende for barnets sanser og kredsløb
* Styrkende for barnets motorik
* Beroligende
* Med til at mindske koliksmerter
* Giver en god kontakt mellem bar og forældre
Inden barnet kommer i klinikken er det vigtigtat barnet er undersøgt af læge eller sundhedsplejerske. Nærmere oplysninger fås ved henvendelse pr. telefon.

Efter massage: Er det vigtigt at du slapper af og kun dyrker moderat motion på selve dagen. Indtag rigelig mængder vand og hold dine muskler varme.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.04 | 15:45

Hej Jenny ! tusind tak for denne gang ,det hjalp mig meget da jeg havde det rigtig skidt . tak for din venlige væsen . kram Mona Rasmussen

...
07.12 | 18:19

Hej jenny
Jeg ville hører om man kunne få lavet gavekort til din klinik. Er det en mulighed?

...
27.10 | 06:58

Hej Camilla .. jeg har forsøgt at ringe til dig... men jeg har en tid i dag d 27 kl 13.30... ?... vil du bekræfte tiden ?

...
26.10 | 15:22

Hej Jenny
Jeg har en pige på 4 uger som har lidt kneb i maven i forbindelse med at hun skal af med noget og har små afføringer. Har du en tid til 1x zoneterapi?

...
Du kan lide denne side