Zoneterapi

Overskrift 1

Se mere på www.FDZ.dk

Hvad er Zoneterapi

Hvad er zoneterapi?
Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper ofte til genoprettelse af balancen.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneske-kroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til at bedre kroppens funktion, og dermed genoprette kroppens balance.

Mange bruger zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

Fem gode grunde til at gå til zoneterapeut.
* Zoneterapi styrker balancer i krop og psyke.
* Zoneterapi kan fremme din almene sundhed.
* Zoneterapi kan lindre smerte.
* Zoneterapi er effektiv som behandling af en række lidelser.
* Zoneterapi bygger på et helhedssyn på dig og dit liv.

Zoneterapi - styrker og lindrer.
Hvis den menneskelige organisme er i ubalance, kan der opstå smerter, træthed, uoplagthed og egentlig sygdom. Ubalance og sygdom giver ømhed i områder på og under fødderne, som er forbundet til kroppens organer. Disse områder kaldes reflekszoner, fordi hver del af kroppen reflekteres direkte i en zone under foden. Når et organ i kroppen er svækket, bliver det tilsvarende reflekspunkt ømt. Zoneterapeutisk behandling består i at analysere ubalancens karakter og derefter trykmassere de belastede reflekszoner, sådan at cirkulation og energi styrker organet. Desuden giver zoneterapeuter råd om kost, motion og levevis. Således hjælpes kroppen til at genoprette sund balance.
Zoneterapi bygger på en helhedsopfattelse af menneskers krop og psyke og benyttes både til styrkelse af generel sundhedstilstand og til behandling af kroppens ubalancer.

Du kan hjælpe din krop.
Behandling er kun et bidrag til at forøge din sundhed. Du kan også selv styrke din balance i krop og sjæl. Overvej om der er noget, der presser eller belaster dig? Zoneterapeuten vil hjælp dig med at se på dine livsvilkår og rådgive dig om, hvordan du måske kan ændre på forhold, som belaster din organisme eller din psyke.
Du kan slv hjælpe din krop ved at se på din kost og foretage eventuelle forbedringer i dine spisevaner. Og overveje, om du får tilstrækkelig med søvn, frisk luft og motion.

Behandlingen
Zoneterapibehandlingen foregår ved trykmassage på føddernes under- og overside. Gennem de enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand, m.m. danner zoneterapeuten sig et billede af ubalancens karakter, placering og styrke. Behandlingen tilrettelægges herefter. Gennem behandlingen påvirkes de dele af kroppen, der ikke fungerer optimalt, og kroppen kommer igen i balance. På forhånd er det svært at sige, hvor mange behandlinger der er nødvendige - alt afhængig af problemet.

Reaktioner
Reaktionerne kan være forskellige.
Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle.
Nogle typiske reaktioner kan være:
Afslappethed, træthed og dyb søvn
Øget vandladning
Grumset mørk urin
Øget tarmfunktion
Ændring af afføringsmønster
Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
Gamle skavanker, som ikke tidligere er blevet kureret, kan blusse op
Humørsvingninger
Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men er tværtimod et tegn på, at behandlingerne giver resultat, og at bedring er på vej.

Sundhed – en helhed
Zoneterapi gør det ikke alene. Selv om behandlingerne kan genoprette kroppens ubalancer, får du det først for alvor bedre, når der er balance i helheden. Livsvilkår, omgivelser og kost er væsentlige faktorer, der alle spiller en stor rolle i forbindelse med helbredet. I forbindelse med zoneterapibehandlingen rådgiver terapeuten om, hvilke faktorer der kan være mulig årsag til eventuelle ubalancer. Ved at følge zoneterapeutens råd kan du selv gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand.

Zoneterapeuten samarbejder gerne med praktiserende læger og andre behandlere.

Tavshedspligt

Zoneterapeuten har tavshedspligt. Af hensyn til behandlingen føres der en journal, som klienten er velkommen til at læse. Klienten skal give samtykke til journalføring.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.04 | 15:45

Hej Jenny ! tusind tak for denne gang ,det hjalp mig meget da jeg havde det rigtig skidt . tak for din venlige væsen . kram Mona Rasmussen

...
07.12 | 18:19

Hej jenny
Jeg ville hører om man kunne få lavet gavekort til din klinik. Er det en mulighed?

...
27.10 | 06:58

Hej Camilla .. jeg har forsøgt at ringe til dig... men jeg har en tid i dag d 27 kl 13.30... ?... vil du bekræfte tiden ?

...
26.10 | 15:22

Hej Jenny
Jeg har en pige på 4 uger som har lidt kneb i maven i forbindelse med at hun skal af med noget og har små afføringer. Har du en tid til 1x zoneterapi?

...
Du kan lide denne side